zondag 18 november 2018

Dag 9 Koihunting nov 2018

De tijd vliegt en we zijn alweer aangekomen op onze voorlaatste koihunt dag in het noorden voordat we de lange weg naar okayama gaan afleggen om daar nog een weekje te verblijven voor de koihunt.

Er stond een lange trip op de planning naar Nagoshi. Deze kweker is altijd de moeite waard. Is continu bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zijn koi en koopt daarvoor diverse ouderdieren aan bij gerenommeerde kwekers als matsue, nogami, murata Sff enz. Hij heeft variëteiten als Shiro, gosanke, kawarimono en Asagi. We konden hier 17 hele mooie koi selecteren voornamelijk female en een aantal bijzondere male. Na de selectie zijn we nog even met masaki uiteten geweest voor de lunch en gingen we weer snel terug richting Nagaoka.

Bij Wada hadden we gisteren 2 koi in de bowl gedaan betreffende een konoko Asagi en Bekko! Ik had deze gereserveerd en doorgestuurd naar klanten. Deze waren inmiddels door klanten gereserveerd dus heb ik definitief aangekocht. Brian onze medereiziger zocht nog een Chagoi en daarvoor moet je natuurlijk bij Hirasawa zijn. We zijn hiervoor naar zijn speciale koihuis gereden met alleen maar kawarimono tussen de 85 en 100 cm. Heel indrukwekkend. Yoshiyuki bowlde voor ons 2 monsters van chagoi’s! Echt 2 heel indrukwekkende koi van 90 en 94 cm met een enorme body. We waren gelijk verkocht maar willen er toch nog een nachtje over slapen, maar misschien dat Brian toch eigenaar gaat worden van een van deze 2 topvissen.

Morgen de laatste dag waarbij we wat laatste zoekopdrachten gaan proberen te vinden en nog even bij de chagoi gaan kijken voordat we de trein naar okayama in gaan.

Previous Next Play Pause

Tot morgen.

Lees 131 keer