Vragen?: (+31) (0) 344 - 66 44 60

- As zondag 27-9 extra koopzondag van 12.00 - 17.00 uur -

Wij stoppen ermee...

Na bijna 20 jaar heb ik besloten te stoppen met onze winkel op de newtonstraat in Tiel.

*Vanaf 18 september beginnen wij met de speciale uitverkoop!*

Lees meer.....

Voorstellen van een koikichi

  • Written by  Michael Stork

Hoi! Mijn naam is Michael Stork en op verzoek van Joachim, introduceer ik mezelf.
Een tijdje geleden vroeg Joachim mij om voor Koicenter Tiel te gaan bloggen over koi. In het verleden heb ik, onder een pseudoniem, al blogs op Facebook geschreven over waterkwaliteit, koishows en meer van de koihobby. Een hobby die ik nu alweer een jaar of 12 met veel plezier uitoefen.

Iets over mijzelf dan: Deze zomer ben ik samen met mijn vriendin, zoon en hond verhuisd naar de Betuwe. We zijn nu vooral heel druk met de verbouwing van ons droomhuis. Bij een droomhuis hoort ook een droomvijver! Die is door Jip Geerlings in het begin van de zomer gebouwd. De koi zwemmen er inmiddels hun rondjes. Misschien vertel ik in de toekomst in een van de koimagazines wel meer over mijn nogal afwijkende container vijver.

Vanuit mijn enorme drang naar kennis ben ik de Koi University van de NVN gaan volgen. Een aanrader! In 2017 met vlag en wimpel geslaagd, heb ik mijzelf met een koihunt in Japan met Joachim beloond. Daarna kreeg ik de smaak pas echt goed te pakken en ben een week in Polen gaan meehelpen op de Koi Farm van Jos Aben. Hier heb ik enorm veel geleerd over selecteren van koi, ontwikkeling, te veel om op te noemen eigenlijk. Natuurlijk bezoek ik graag koishows, maar nog veel liever doe ik mee! Mijn koi hebben in meerdere landen al wat leuke prijsjes gewonnen.

Ik ben gaan bloggen over koi om mijn kennis te delen met andere hobbyisten. Mijn doel is om anderen op een laagdrempelige manier te informeren, te laten leren maar ook te vermaken. Heb je nog bepaalde vragen of ideeën waar ik een blog over moet schrijven, schroom niet en stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Check ook mijn eerdere drie blogs op koicenter.nl onder de knop Blog. Misschien helpt het je de volgende keer bij het uitzoeken van je nieuwe koi!

Met de gebruikelijke koigroet,

Michael
Koicenter Tiel

blog02.jpg
blog01.jpg
Read 3218 times

Zoek, sorteer en vind je Koi

Koicenter Nieuws

koicenter tiel nieuws

Selectie van onze Koi